CardiOlival

AURAXOL® CardiOlival®

30 kapsula

GLOG ● ČEŠNJAK ● MASLINA

DOZA OD 2 KAPSULE SADRŽI:

  • uljni macerat ploda bijelog gloga (Crataegus monogyna) 400 mg
  • ulje ploda masline (Olea europaea) 400 mg (standardizirano na oleinsku kiselinu),
    a od toga oleinska kiselina 282 mg
  • uljni macerat češnjaka (Allium sativum) 200 mg (standardiziran na aktivni sastojak alicin),
    od toga alicin 0,24 mg

CardiOlival je funkcionalni dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Sadrži sastojke iz ploda bijelog gloga i češnjaka, otopljene u maslinovom ulju. Češnjak je standardiziran na aktivni sastojak alicin. Iako je u ulju ploda masline prisutno više masnih kiselina, standardizirano je na najmanje 70% oleinske kiseline. To je osobito vrijedna nezasićena masna kiselina koja predstavlja temelj općeprihvaćene mediteranske prehrane. Zahvaljujući kombinaciji pažljivo biranih i standardiziranih sastojaka, kapsule CardiOlival imaju pozitivan učinak na očuvanje zdravlja srca i krvožilnog sustava.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Češnjak i glog doprinose normalnoj funkciji srca.

Ulje ploda masline bogato je jednostruko nezasićenim masnim kiselinama. U maslinovom ulju prevladava oleinska kiselina.

*BROJ RJEŠENJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: UP/I-541-02/19-01/215, URBROJ: 534-07-2/5-19-3 od 19.12.2019.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 1 do 2 kapsule na dan.

Mogu se uzimati uz obrok ili odvojeno od obroka, u jutarnjim ili večernjim satima. Mogu se uzeti 2 kapsule odjednom (npr. 2 kapsule navečer) ili 1 ujutro i 1 kapsulu navečer. Najbolje je popiti s običnom vodom.

Sastojci se nalaze otopljeni u ulju, u želučano-otpornoj kapsuli. Zahvaljujući tome ovaj dodatak prehrani ne uzrokuje neugodan miris niti zadah po češnjaku.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Uzimanje bijelog gloga ne preporučuje se duže od 4 mjeseca u kontinuitetu, bez prethodnog liječničkog savjeta. Osobe koje su na terapiji lijekovima, osobito ako se radi o lijekovima za srce i krvožilni sustav, trebaju se prije uzimanja CardiOlival kapsula posavjetovati s liječnikom. Češnjak i maslinovo ulje mogu pojačati djelovanje lijekova za snižavanje krvnog tlaka. Bijeli glog i češnjak se ne preporučuju trudnicama i dojiljama.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.