CannaKaps

AURAXOL® CarthaKaps®

30 kapsula

ULJE ŠAFRANIKE ● CLA

DOZA OD 3 KAPSULE SADRŽI:

  • ulje od tiještenih sjemenki šafranike (Carthamus tinctorius) 3000 mg,
    a od toga konjugirana linolna kiselina (CLA) 2400 mg

CarthaKaps je dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Sadrži čisto ulje od tiještenih sjemenki šafranike, bogato konjugiranom linolnom kiselinom (CLA). Konjugirana linolna kiselina je izomer višestruko nezasićene linolne kiseline, a koristi se za obogaćivanje prehrane. Nutricionisti i sportski treneri često preporučuju CLA u okviru dijetetskih mjera za redukciju tjelesne masti u korist mišićne mase, a osobito za redukciju trbušnog masnog tkiva. Dermatolozi smatraju konjugiranu linolnu kiselinu korisnim dodatkom prehrani za poboljšanje stanja kože i očuvanje funkcije zaštitne barijere kože. Ako je koža izrazito suha, osim redovite primjene emolijentnih krema, smatra se da hranom treba unositi veće doze esencijalnih masnih kiselina. CLA kao izomer linolne kiseline ima potvrđen učinak na reguliranje razine krvnih lipida. Brojnim studijama je potvrđeno da višestruko nezasićene masne kiseline imaju pozitivan učinak na stanje organizma, a prosječna ljudska prehrana ih ne sadrži dovoljno.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Ulje od sjemenki šafranike bogato je višestruko nezasićenim masnim kiselinama.

Konjugirana linolna kiselina (CLA) je izomer višestruko nezasićene linolne kiseline.

*BROJ RJEŠENJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: UP/I-541-02/21-01/74, URBROJ: 534-03-3-2/11-21-3 od 28.09.2021.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 1 do 3 kapsule na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Višestruko nezasićenu linolnu kiselinu i njezine izomere unosimo u organizam iz različitih prehrambenih izvora. Ljudsko tijelo ih ne sintetizira, stoga se one moraju unositi hranom. Zamjena zasićenih masti u prehrani nezasićenim masnim kiselinama doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi, a linolna kiselina je nezasićena mast. Koristan učinak na reguliranje razine kolesterola u krvi postiže se dnevnim unosom od 10 mg linolne kiseline, iz svih prehrambenih izvora. Osobe koje su na terapiji lijekovima za snižavanje razine kolesterola i triglicerida u krvi (hipolipemicima) trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati sa svojim liječnikom, jer linolna kiselina može pojačati učinak lijekova.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.