KarboMint PLUS

AURAXOL® KarboMint PLUS®

30 kapsula

AKTIVNI UGLJEN ● ESENCIJALNA ULJA

DOZA OD 4 KAPSULE SADRŽI:

  • aktivni ugljen biljnog podrijetla (Carbo vegetabilis) 500 mg
  • esencijalno ulje lista paprene metvice (Mentha x piperita) 280 mg
  • esencijalno ulje ploda anisa (Pimpinella anisum) 280 mg

KarboMint PLUS je funkcionalni dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Sadrži aktivni biljni ugljen u kombinaciji s uljima od lista paprene metvice i ploda anisa. Aktivni ugljen u kapsulama KarboMint PLUS dobiven je žarenjem drveta primorskog bora. U medicini se aktivni ugljen koristi kao adsorbens koji na sebe veže mikroorganizme i njihove toksine, osobito ako su uneseni pokvarenom hranom ili pićem. Može se preporučiti i kao dodatak dijetetskim mjerama kod proljeva i probavnih teškoća. Učinkovit je za suzbijanje zadaha iz želuca koji se javlja zbog nutritivne ketoze (posljedice dijetalne prehrane u kojoj prevladavaju proteini, primjerice kod keto-dijete i tzv. liposukcijske dijete). Ovaj dodatak prehrani suzbija plinove koji nastaju u probavnom sustavu nakon konzumiranja hrane poput graha, graška, mahuna, zelja i drugih kupusnjača. Radi se o manjim probavnim tegobama koje nisu opasne, ali umanjuju izbor hrane i otežavaju društvene kontakte. KarboMint PLUS se koristi kao dodatak prehrani koji ublažava nadutost, umanjuje količinu plinova koji se stvaraju u želucu i crijevima, olakšava probavne funkcije te smanjuje probavne nelagode.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Paprena metvica olakšava probavne funkcije.

Aktivni ugljen doprinosi smanjenju pretjerane nadutosti nakon jela.

*BROJ RJEŠENJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: UP/I-541-02/22-01/39, URBROJ: 534-03-3-2/11-22-3 od 11.04.2022.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Preporučena doza je 2 do 4 kapsule. Uzimati prije ili kratko nakon obroka i popiti s vodom.

Za ublažavanje nadutosti uzimati 2 kapsule oko pola sata prije i / ili kratko nakon obroka.

Za smanjenje zadaha u vrijeme redukcijske dijete na bazi proteina uzimati po 1 kapsulu oko 2 sata nakon proteinskog obroka (ili u sredini između dva obroka).

Kod sumnje na pokvarenu hranu uzeti 2 do 4 kapsule odjednom, što prije nakon konzumiranja sumnjive hrane.

Prema preporukama Europske agencije za sigurnost hrane, u slučaju pretjerane nadutosti koristan učinak se postiže ako se 1 g aktivnog ugljena uzme najmanje 30 minuta prije obroka i 1 g kratko nakon obroka.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Aktivni ugljen može adsorbirati aktivne tvari iz lijekova. Zato ga nije preporučljivo uzimati istovremeno s lijekovima, već treba paziti da razmak između uzimanja lijeka i aktivnog ugljena bude najmanje 2 sata. Suprotno tome, u slučaju sumnje na trovanje lijekom, aktivni ugljen treba uzeti što prije kako bi se umanjilo štetno djelovanje prekomjerne količine lijeka.

Potvrđeno je da aktivni ugljen vrlo slabo adsorbira ulja pa je meka uljna kapsula optimalan oblik za učinkovitost proizvoda.

Primjena ovog pripravka može izazvati normalnu stolicu tamnije boje.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.