HelPyRed

AURAXOL® HelPyRed®

30 kapsula / 60 kapsula

PYLOPASS™ ● KALCIJ ● CINK ● VITAMIN E

DOZA OD 2 KAPSULE SADRŽI:

  • Pylopass™ (Limosilactobacillus reuteri DSM 17648) 200 mg
  • kalcij 120 mg (15% PU) - u obliku kalcijeva hidrogenfosfata
  • vitamin E 12 mg (100% PU)
  • cink 10 mg (100% PU)

(PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)


HelPyRed je funkcionalni dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula koje se razgrađuju u želucu. Sadrži Pylopass, kalcij, cink i vitamin E. HelPyRed se koristi kao dodatak prehrani i dijetetskim mjerama kod želučanih tegoba. Često se preporučuje kao sastavni dio ulkusne dijete ili kao dio prehrambenih mjera koje se savjetuju pacijentima s dugotrajnim simptomima gastritisa. Osobito je pogodan za ublažavanje želučanih tegoba koje su nastale kao posljedica bakterijske infekcije želuca. Pylopass je specifični soj mliječne bakterije Limosilactobacillus reuteri (ranije poznate kao Lactobacillus reuteri), a svrstava se u postbiotike. Ovaj soj, označen kao DSM 17648, izolirao je biotehnološki istraživački institut u Njemačkoj prije 10-ak godina. Izabran je baš zbog specifičnog djelovanja te patentiran pod zaštićenim nazivom Pylopass. Radi se o mliječnoj bakteriji koja se značajno razlikuje od drugih sojeva laktobacila, probiotika važnih za ravnotežu mikrobiote u crijevima. Za razliku od probiotika, Pylopass je postbiotik. Otporan je na snažnu želučanu kiselinu i aktivan u želucu. Zahvaljujući Pylopassu, HelPyRed može doprinijeti boljem učinku lijekova. Ostali sastojci HelPyRed kapsula također imaju važnu ulogu. Osim što djeluju na funkciju probavnih enzima i doprinose normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, HelPyRed kapsule poboljšavaju suradljivost pacijenata prema terapiji lijekovima koje propisuje liječnik. Zahvaljujući vitaminu E, ove kapsule štite stanice želučane sluznice od oksidativnog stresa, česte posljedice infekcije želuca.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima.

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/16-01/636, URBROJ: 534-07-1-1-3/4-17-2 od 17.03.2017.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 2 kapsule na dan. Najbolje ih je uzimati odjednom, u jutarnjim satima, prije obroka ili uz obrok.

Meka uljna kapsula razgrađuje se i omogućuje djelovanje sastojaka u želucu.

Proizvod se može uzimati kao dijetetska potpora, istovremeno s terapijom antimikrobnim lijekovima koje propisuje liječnik za eradikaciju želučanih bakterija.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Iako se radi o soju mliječne bakterije Limosilactobacillus reuteri (ranije poznate kao Lactobacillus reuteri), sastojak Pylopass™ ne djeluje kao probiotik u crijevima. Njegovo selektivno i specifično djelovanje odvija se u želucu. Može se uzimati kao dodatak prehrani, kroz duže vremensko razdoblje. Može se uzimati zajedno s terapijom antimikrobnim lijekovima koje propisuje liječnik za iskorjenjivanje bakterije Helicobacter pylori, kao dijetetska potpora uz svaku kombinaciju antimikrobnih lijekova. Nema zabilježenih nuspojava, kontraindikacija niti rezistencije.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.